Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


WoW World of Warcraft

 

Első kiegészítője, a The Burning Crusade 2007. január 16-án, a második kiegészítője, a Wrath of the Lich King 2008. november 13-án, a harmadik kiegészítője, a Cataclysm

 

Az elérhető szervertípusok 

§  PvE (avagy Normál) - Ebben a szervertípusban a játékos a környezete ellen lép fel. A játékosok közti nyílt ellenségeskedés csak speciális PvP állapotban érhető el.

§  PvP - Ebben a szervertípusban a játékosok közti nyílt ellenségeskedés van a központban. A territoriális (territory) rendszer alatt lehet a játékos kerülhet baráti (friendly); ellenséges (enemy) vagy vitatott (contested) zónákba, az első kettő attól függ, hogy ki melyik oldalon áll. Néhány város, mint Shattrath City vagy Dalaran egy speciális jelző (sanctuary) alatt van, ahol tilos a frakciók közötti nyílt támadás, amelynek betartatását az őrök végzik.

§  RP - Ezen a szervertípuson a játékosnak kötelező a szerepjátszás (role playing) az általa választott karakter bőrébe bújva, így a nem megfelelő név, a túlzott szlenghasználat vagy fantáziátlan társalgási szokások akár büntetést, sőt, kitiltást is maguk után vonhatnak. A PvE szabályai érvényesek itt.

§  RP-PvP - Ugyancsak szerepjátszó szerver, de itt már a PvP szabályai érvényesek.

2010. december 7-én jelent meg, a negyedik kiegészítőjét, a Mists of Pandaria-t pedig a 2011. október 21-22-én megtartott Blizzcon rendezvényen jelentették be.

 

Fajok (Race) 

Az alapjátékban nyolc faj közül lehet választani, de ez a szám az első kiegészítővel, a The Burning Crusade megjelenésével tízre, majd a harmadik kiegészítővel, a Cataclysm után tizenkettőre emelkedett. A Mists of Pandaria megjelenésével tizenháromra fog emelkedni. A fajok két, egymással harcban álló frakcióba tömörülnek: ez a Szövetség (Alliance) és a Horda (Horde). Továbbá a fajok kezdő tulajdonságai némileg eltérnek, és mindegyiknek van jellegzetes képessége, illetve saját nyelve.

§  A Szövetség tagjai:

§  Emberek (Human)

§  Törpök (Dwarf)

§  Gnómok (Gnome)

§  Árnyelfek (Night Elf)

§  Draeneiek (Draenei) (World of Warcraft: The Burning Crusade)

§  Vérfarkasok (Worgen) (World of Warcraft: Cataclysm)

§  A Horda tagjai:

§  Orkok (Orc)

§  Trollok (Troll)

§  Taurenek (Tauren)

§  Élőholtak (Undead)

§  Vérelfek (Blood Elf) (World of Warcraft: The Burning Crusade)

§  Goblinok (Goblin) (World of Warcraft: Cataclysm)

§  Semleges tagok (egyszerre Szövetség és Horda):

§  Pandarenek (Pandaren) (World of Warcraft: Mists of Pandaria)

Lásd még: Fajok a Warcraft-univerzumban

Kasztok (Class) 

A választott kaszt (class) szabja meg a karakter képességeit, az általa használt harci technikákat és varázslatokat. A játékban kilenc alapkaszt választható, de az egyes fajok csak meghatározott kasztok közül választhatnak. A játék második kiegészítőjében vált elérhetővé egy speciális kritériumokat igénylő kaszt is, a halállovag, illetve a negyedik kiegészítőben egy szintén speciális kaszt jelenik meg, a Monk.

§  Harcos (Warrior) – Ember, Törp, Gnóm, Árnyelf, Ork, Troll, Tauren, Élőhalott (Alap); Draenei (TBC); Goblin, Worgen, Vérelf (Cata), Pandaren (MoP)

§  Zsivány (Rogue) – Ember, Törp, Gnóm, Árnyelf, Ork, Troll, Élőhalott (Alap); Vérelf (TBC); Goblin, Worgen (Cata), Pandaren (MoP)

§  Templomos Lovag (Paladin) – Ember, Törp (Alap); Draenei, Vérelf (TBC); Tauren (Cata).

§  Sámán (Shaman) – Ork, Troll, Tauren (Alap); Draenei (TBC); Törp (Cata).

§  Druida (Druid) – Árnyelf, Tauren (Alap); Troll, Worgen (Cata), Pandaren (MoP)

§  Vadász (Hunter) – Törp, Árnyelf, Ork, Troll, Tauren (Alap); Draenei, Vérelf (TBC); Ember, Élőholt, Goblin, Worgen (Cata), Pandaren (MoP)

§  Mágus (Mage) – Ember, Gnóm, Troll, Élőhalott (Alap); Draenei, Vérelf (TBC); Törp, Árnyelf, Ork, Goblin, Worgen (Cata), Pandaren (MoP)

§  Boszorkánymester (Warlock) – Ember, Gnóm, Ork, Élőhalott (Alap); Vérelf (TBC); Goblin, Worgen (Cata).

§  Pap (Priest) – Ember, Törp, Árnyelf, Troll, Élőhalott (Alap); Draenei, Vérelf (TBC); Gnóm, Tauren, Goblin, Worgen (Cata), Pandaren (MoP)

§  Halállovag (Death Knight) - Minden faj (WotLK). A játék első hőskasztja (hero class).

§  Szerzetes (Monk) - Ember, Törp, Árnyelf, Gnóm, Draenei, Ork, Élőhalott, Troll, Tauren, Vérelf, Pandaren (MoP).